Az álarcot levéve, ölelem a világot.

Pécsi lány

Pécsi lány

Hastag gyereabalatonra: stoppolva utazni a Balatonra

2016. június 06. - pécsilánypesten

3bace828-297c-48a8-9d72-0a75fa19564f.jpeg

A nyolcvanas években még elég volt, ha az ember fia,lánya az út szélén felemelte a hüvelykujját, szinte rögtön lefékezett valaki, mára viszont a stoppolás kiment a divatból.

Cigi 4, szabadnap 2... Az igazi randi nem szar, csak ritka, ugye? Mit csináljunk a hétvégén? Szerintem stoppoljunk le a Balatonra. Elindultunk Budaörsről, hiszen azt írták mindenhol, hogy ott hamar felcsípnek bárkit. Nem, nem keltünk reggel 6-kor, kényelmesen 9 körül keltünk és 10 órakor indultunk Budaörsre. Ami kellett: széles mosoly, ápolt külső és egy tábla, amin az állt, hogy hova szeretnénk menni. A gondolat, hogy nem tudtuk, hogy hova utazunk csak izgalmasabbá varázsolta. Lábjegyzet: nincs szabály, légy önmagad! Az első benzinkút sajnos nem volt az igazi, mert nem volt leállósáv, így tovább mentünk. Eleinte cikinek éreztem magunkat, de utána ledobtam a Potter féle köpenyt és mosolyogva integettem az autósoknak. Többen lassítottak, hogy megnézzék, hogy mi van a táblánkra írva, mások nevettek, de összességében inkább pozitív vagy semleges reakciókat láttam. Aztán egyszer csak megállt Tamás, aki épp a nyaralójához tartott. Boldogan mesélte az élményeit, arról az időkről amikor még nem családapa volt, hogyan stoppolt ő is külföldön. Jókat kívántunk egymásnak és elbúcsúztunk.

2eb16154-035f-4b2d-be52-fc023a7214bc.jpeg

Balatonföldváron a vendéglátók igazi cserfesek és segítőkész emberek voltak, kicsit bolondok, de a szó jó értelmében. Imádtam, hogy gyalog mentünk Szántódra bízva abban, hogy komppal Tihanyba utazunk és újra ehetek egy igazi levendulás fagyit, de miután leszakadt az ég, leginkább 1-2 rozéval csillapítottuk szomjunkat. Gyalog, busszal vagy stoppal? Az utóbbi nyert, egy fiatal pár vett fel minket, rendesek voltak, azt mondták jófejeknek tűntünk. Fiatalabbak voltak nálunk  (jóval), azonban nagyon nyitott gondolkodásúak. Örültem az érzésnek.  Balatonbogláron a sétány fel lett újítva, tele volt élettel a város, közben Szandi énekelt a háttérben. Nosztalgikus falunapokra emlékeztetett. Hamar elnyomta a zajt a kitelepüléseken ülő helyiek nagy hangja, finom ételek és helyi borászok portékáikat kínálták, mi is vettünk egy vöröset ajándékba. Balatonszemesen egy esti horgászaton vettünk részt, szerényen bot nélkül...nevettünk és beszélgettünk. Tv, internet, rádió nélkül élveztük az időt!

Úgy örültem ennek a hétvégének, mint kisdiák a paradicsomlevesben a betűtésztának, hogy kipipáljam, hogy EZT IS MEGCSINÁLTAM!

 

Nézd meg a videónkat, hogy milyen élményekben volt részünk!

 

1. Indulás: Budaörs

2. Balatonföldvár 

3. Szántód 

4. Balatonboglár

5. Balatonszemes 

6. Budapest

afd3d65a-9907-40b9-89ff-41bb2947d083.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsilany.blog.hu/api/trackback/id/tr868782952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása