Az álarcot levéve, ölelem a világot.

Pécsi lány

Megosztod vagy megszívod?

Facebook

2016. december 13. - pécsilánypesten

1c4e32659be474a38f6fe972b814b357.jpgFurcsa. Érdekes, hogy mi történik az online világban, nem? Mondom én, aki online marketingesként dolgozik, aki a Facebookra esküszik, mint marketing, aki ezen a platformon kutatóként is megállná a helyét, hiszen annyit elemzi még álmában is. Van, amit nem féltek és van, amit igen, ők az adatok. Sosem írok hivatalos dolgokat a messengerbe, puszán azért mert átvilágítják. Tudtad? Ha eddig nem szeretted a Facebook hirdetéseket, most szólok, hogy hamarosan az üzeneteink között is lesznek ezek kikapcsolhatatlan görcsök. Észrevetted, hogy az Instagram platformján is vannak hirdetések, manapság az sem szent már, hiszen a több milliós felhasználó potenciális ügyfél minden cég számára! Tudtad, hogy az Instagram mikor elkezdődött híres amerikai színészeket, rock bandákat kértek fel, hogy készítsenek magukról fotókat, ezzel bevonzva a fiatalokat?! Tudtad, hogy jelenlegi statisztikák szerint nézettebbek a Facebook videók, mint a Youtube, más kérdés azonban az, hogy az üzenőfalon, ha akarjuk, ha nem elindulnak a videók, amik már ---> 1 nézőnek számítanak. Manipuláció, Facebulláció. Szemétség, de ez kérem a business. Azt látod, hogy az élővideók egyre népszerűbbek, hogy a Kasza Tibi oldalán lassan több a látogatottság, mint az Emag Black Friday napján? Igen, a saját termék kincs és lassan a Tv2 nézheti, ahogy elúsznak a számok. Mert mi számít? A számok, a számok, a pénz, a platform, a mobilitás, az innováció. Micsoda borzalmas szavak, nagyanyám erre azt mondaná, hogy kislányom inkább mosd meg krumplit, mint hogy itt hadoválsz nekem... A tanácsom, hogy LÉGY tudatos!
Ha azt teszed ki, hogy gyermeket vársz, baba boltok webshopjaival fogsz találkozni, ha eljegyeztek esküvős hirdetések bombázzák majd életed. Ha szereted tedd, ha nem, ne lepődj meg.

Levendula szörp a fazékban

 

Mostanában érdekelnek a homemade dolgok, ezért amikor megláttam a kertben azt a rengeteg levendulát, az jutott eszembe, hogy megint nem jutottam le a Levendula Fesztiválra, Tihanyba. Picit utána olvastam, hogy a levendula tulajdonképpen mire is hasznosítható. Egy igazi kis csoda, tudtad?

Az els13529178_10207926629977851_8425305464106492452_n.jpgő ötletem a házi levendula szörp volt, számos oldalt bújtam, hogy milyen a jó recept, melyik alapanyagok azok, amik a legegészségesebbek és persze megnéztem, hogy mi az ami itthon van.

Miközben szüreteltem a virágokat a bogarak megtámadtak. Mit is képzelek, hogy csökkentem azoknak a virágoknak a számát, amik az övék. A gyors lelkiismeret kérdés után már száradtak is a virágok a napon. Frissen és szárítva is készíthető belőle szörp, azért amit a dédidnél találtál csokrot, azt ne főzd le.

Van aki a barna cukorra esküszik, mivel tartalmaz bizonyos tápanyagokat, amiket a fehér cukor nem, vagy hogy ez valamilyen természetesebb formája a cukornak. Szerintem egy picit túl van promózva a barna cukor és nagyapám is a fehér cukrot itta a kávéjához, illetve a nagymama is a bodza szörpöt az öreg cukorral készítette amióta az eszét tudta. Gondoltam én is a hagyományok szerint teszem a dolgom. 1 kg cukrot hevítek egy fazékban, igen tudom, keményen  hangzik EGY KILÓ CUKOR, de ne felejtsük el, hogy szörpit készítünk. Egy nagy edényben felforraltam 1 liter vizet és beleöntöttem a cukrot, addig bontottam egy üveg bort és elkezdtem a levendulát pucolni, megtisztítani. A virágokat leöntöttem 4 citrom levével, de lehet volt az öt is. Mások azt írták, hogy bio citromot használjon az ember és a héját is vágjuk bele, de a belső fehér részt ne, na most én örülök amikor egy piacra eljutok vagy egy családi zöldségeshez, ahol értelmes citromot kapok, ezért raktam bele én csak a csóró hagyományos citrom levét, talán a vendégeim nem köveznek majd meg ezért.

Forr a víz, szaladgálnak a cukor molekulák és a citromos virágok nyugtatják a víz peremét. Levettem a tűzről, 2 éjszakát állni hagytam. Eltűntek a muslincák a konyhámból, hiszen a bogarak legnagyobb ellensége, többen a szekrények mélyére rejtik ezeket a kis virágokat, hogy a molylepkéket elűzzék. Kicsit boszorkányság a levendula, hiszen altató hatása alatt áll, ki issza mérgét a virágoknak. Kipróbáltam a tengeri sóval kevert levendulát a fürdővízben, maximális kikapcsolódás a bőrnek és a léleknek.

Visszatérve a 2 napig nyaraló szörplét egy hagyományos szűrővel leszűrtem és üvegbe zártam. Hűvös helyen kell tárolni. Majd elfelejtettem, akinek van kedve bolondítsa a szörpöt, amivel csak lehet! Az ízek kuszasága és ötvözése egy új ízvilágot enged a világnak. Jómagam japán mentát adtam hozzá, valóban érezni lehet az ízén. Ha a fiókodban lapul egy vanília rúd, ne habozz főzd bele.  

Befőttesüvegbe vágj citromot, mentát, cseresznyét és dobálj mellé pár jégkockát és mehet a szörpi a vendégeknek.

Lábjegyzet: Figyeld az utcai árusokat a körúton, a Blahán, a Deákon alig pár forintért tudsz vásárolni 1-2 csokor levendulát, ami neked semmi, másnak rengeteg. 

Cheers, 

Hastag gyereabalatonra: stoppolva utazni a Balatonra

3bace828-297c-48a8-9d72-0a75fa19564f.jpeg

A nyolcvanas években még elég volt, ha az ember fia,lánya az út szélén felemelte a hüvelykujját, szinte rögtön lefékezett valaki, mára viszont a stoppolás kiment a divatból.

Cigi 4, szabadnap 2... Az igazi randi nem szar, csak ritka, ugye? Mit csináljunk a hétvégén? Szerintem stoppoljunk le a Balatonra. Elindultunk Budaörsről, hiszen azt írták mindenhol, hogy ott hamar felcsípnek bárkit. Nem, nem keltünk reggel 6-kor, kényelmesen 9 körül keltünk és 10 órakor indultunk Budaörsre. Ami kellett: széles mosoly, ápolt külső és egy tábla, amin az állt, hogy hova szeretnénk menni. A gondolat, hogy nem tudtuk, hogy hova utazunk csak izgalmasabbá varázsolta. Lábjegyzet: nincs szabály, légy önmagad! Az első benzinkút sajnos nem volt az igazi, mert nem volt leállósáv, így tovább mentünk. Eleinte cikinek éreztem magunkat, de utána ledobtam a Potter féle köpenyt és mosolyogva integettem az autósoknak. Többen lassítottak, hogy megnézzék, hogy mi van a táblánkra írva, mások nevettek, de összességében inkább pozitív vagy semleges reakciókat láttam. Aztán egyszer csak megállt Tamás, aki épp a nyaralójához tartott. Boldogan mesélte az élményeit, arról az időkről amikor még nem családapa volt, hogyan stoppolt ő is külföldön. Jókat kívántunk egymásnak és elbúcsúztunk.

2eb16154-035f-4b2d-be52-fc023a7214bc.jpeg

Balatonföldváron a vendéglátók igazi cserfesek és segítőkész emberek voltak, kicsit bolondok, de a szó jó értelmében. Imádtam, hogy gyalog mentünk Szántódra bízva abban, hogy komppal Tihanyba utazunk és újra ehetek egy igazi levendulás fagyit, de miután leszakadt az ég, leginkább 1-2 rozéval csillapítottuk szomjunkat. Gyalog, busszal vagy stoppal? Az utóbbi nyert, egy fiatal pár vett fel minket, rendesek voltak, azt mondták jófejeknek tűntünk. Fiatalabbak voltak nálunk  (jóval), azonban nagyon nyitott gondolkodásúak. Örültem az érzésnek.  Balatonbogláron a sétány fel lett újítva, tele volt élettel a város, közben Szandi énekelt a háttérben. Nosztalgikus falunapokra emlékeztetett. Hamar elnyomta a zajt a kitelepüléseken ülő helyiek nagy hangja, finom ételek és helyi borászok portékáikat kínálták, mi is vettünk egy vöröset ajándékba. Balatonszemesen egy esti horgászaton vettünk részt, szerényen bot nélkül...nevettünk és beszélgettünk. Tv, internet, rádió nélkül élveztük az időt!

Úgy örültem ennek a hétvégének, mint kisdiák a paradicsomlevesben a betűtésztának, hogy kipipáljam, hogy EZT IS MEGCSINÁLTAM!

 

Nézd meg a videónkat, hogy milyen élményekben volt részünk!

 

1. Indulás: Budaörs

2. Balatonföldvár 

3. Szántód 

4. Balatonboglár

5. Balatonszemes 

6. Budapest

afd3d65a-9907-40b9-89ff-41bb2947d083.jpeg

Pózolj virággal #avirágbiznisz

Halott virágok illatát nyögik az instagram posztok! #szeretengem #boldog #flowerpower

u.jpg

Nem, ez nem a nappalimban készült. Lányok százai ontják ezeket a fotókat, igyekszik mindenki megfelelni, ezért többen még maguknak is vásárolnak ilyen csokrokat. Nem vicc! Egyszer egy pasim azt mondta, hogy azért nem kapok virágot, mert ez egy jó biznisz a virágosoknak. Gondoltam magamba ez is egy paraszt. Egy felől örülök, hogy a virágosok fejlődnek, már-már trendet teremtettek, de van ami nem tetszik.

Lássuk mennyibe kerül is ez a csoda doboz:

16 szál: 15.000 Ft, de legyünk NAGYON SZERELMESEK, hiszen  egy NŐ minden pénzt megér (vagy nem) a 99-100 szál (rózsák fejének nagyságától függ) 90.000 Ft!!!!!  Kérdem én, hogy WTF? Ennyi pénzből inkább egy nyaralásra mennék, Te nem? A celeb - szelep embereknél még mindig működik a marketing. Ajándékba küldik a cégek ezeket a csokrokat, egy jó fotó és like-ok ezreit tapossák a gennyteret. Mikor mentek fel a virágok árai ennyire? Nagyanyámnál több szár rózsa boldogan mosolyog a kertben, hagyjam fel a jelenlegi munkám és dobozoljak virágokat? Szerintem, klassz ez a doboz, érdekes ajándék lehet egy szülinapra, jeles eseményekre, azonban a szerelem vonalzójának mértékét ne egy 90 ezres csokor diktálja. 

3865_406.jpg

Kreatívabbnak találnám, hogy ha az illető több csomag zöldhagymát szorítana egymásmellé és egy spárgával megkötözné és azt vágná hozzám, amikor találkozunk, vagy ez már túl vidéki?  A szalag felőlem lehet a nyakában, csengő helyett. Iszonyat szexi, ahogy egy férfi így bejelenik, nem?  

Lábjegyzet: Én is szeretem a virágokat és kapni is szeretek!

Nem értjük, hogy a férfiak miért adják fel lassan a randizást? Mert ezek az igények, ezek az árak, virágok és a csillogás. Good morning ez nem Hollywood!

 

Amerikai hamburger helyett

Tegnap éjszaka megnéztem egy filmet, véletlenül a hajmosás közben nyomtam be a telefonomon, hogy boldogítsam magam. Lábjegyzet előző életemben biztos, hogy hal voltam, mert mindennap a legboldogabb akkor vagyok, amikor vízben vagy vízhez közel vagyok. Lehet ezért van az, hogy gyermeki örömöt érzek amikor lemegyek a Duna partra és csak nézem, vagy amikor egy napra is akár, de lemegyek a Balatonra.

Na de most nem arról akartam írni, hogy milyen sellőlány vagyok, hanem, hogy megnéztem ezt a filmet és tetszett. Egyszerű volt és mégis mély, egy lakásban, sőt egy szobában forgatták a filmet. Annyira igaz volt, annyira szerettem, hogy magamra ismertem benne. Nem szeretném lelőni a storyt. Egy picit ráébreszt arra, hogy milyen jó tökéletlennek lenni! Rosszul csókolni, majd újra visszagondolni arra, hogy az lesz a legjobb.

És egy gondolat, ami tetszett és Barbi legépelte nektek, 5x spaceltem le, hogy ti is elolvassátok....

,, Az ambíció egy halom szar, de tényleg ködszurkálás,.Mindegy miről gondolod azt, hogy baromira kell. Egy meló, az aranyérem, a kék szalag, egy puccos állás vagy egy menő állás, az mind túró. Mert ahogy megszerezted, összezavarodsz, mert nem érted, hogy miért nem vagy olyan boldog, min VÁRTAD. És akkor csak állsz ott, hogy miért nem vagyok boldog? Megvan minden, meglett az állás, mert mindig van egy másik állás. Mindig lesz valami több meg JOBB, amire az ambíciód azt mondja, hogy most az KELL, ha az is megvan jön a következő meg a következő, ez egy végtelen spirál. Aztán nyugdíjba mész és azon kapod magad, hogy ott vagy a 4 szobás házadban, de még egy pingpong asztal sincs benne, és meghaltál.”

Csókolom kijöhet a Barbi játszani? Velence.

Megyek felcsiplek lemotorozunk Velencére:) - írt a Peti. Gondoltam, miért is ne? Pénteken Halott Pénz, szombaton Fröccs Piknik biztos, hogy vasárnap is élvezni szeretném a jó időt... menjünk! De ne menjünk gyorsan, mert félek. Megtanultam, hogy merre dőljek, hogy integetnek a nagy motorosok egymásnak és hogy az autósok ki nem állhatnak minket. Kapaszkodtam, sikítoztam, aztán megszoktam és élveztem. Az adrenalin egyben félelmetes és bizsergető is, talán, mint egy jó orgazmus... Velencén már a strand tele volt, ettem egy klasszik hot-dogot és egy citromos sör is lecsúszott. Megnéztük, hogy milyen Felcsúton a stadion. Üres, kurvára üres. Megnéztük a kisvasutat, üres, sehol senki... Közben néztem a falvakat, a házakat és, hogy milyen mély szegénység van ma Magyarországon. Végképp nem tetszett a stadion... Érzések...